На Северин Красимиров задочно са му повдигнати две обвинения -

...
 На Северин Красимиров задочно са му повдигнати две обвинения -
Коментари Харесай

Eкстрадирането на предполагаемия убиец на Виктория може да отнеме седмици

 На Северин Красимиров задочно са му повдигнати две обвинявания - за обезчестяване и за съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен и непосилен метод. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи пожизнен затвор без право на подмяна. В ход е процедура по екстрадиция, която ще отнеме време преди Красимиров да бъде върнат в България, заяви Българска национална телевизия.
" Молбата за екстрадиция е автоматизирано обвързвана с Европейската заповед за арест. Това значи, че обвиненият ще се изправи пред съда в Щаде и той ще реши какви са идващите стъпки по предаването му. Подобна молба може да отнеме до 40 дни. Предполагам, че българските управляващи ще упорстват за екстрадиция ", изясни Фридо Де Фрийз, шеф на службата за престъпни следствия на Долна Саксония.

 

Междувременно Европа приветства България за бързите дейности при разкриването на убийството.

 

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поздрави българските управляващи след ареста на обвинения за убийството.

 

„ Бързата реакция и взаимните старания показват решимостта за реализиране на правдивост при такива позорни дейности. Мислите ни са със фамилията и приятелите на Виктория Маринова ”, уточни ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.

 

Говорителят на Европейска комисия Маргаритис Схинас стартира седмичната си конференция с обръщението към българските управляващи.  

 

„ Председателят Юнкер приветства бързите и дейни старания на премиера Бойко Борисов и на българските управляващи, които в тясно съдействие с правоприлагащите органи от другите държави-членки на Европейски Съюз, сполучливо арестуваха обвинения палач на журналиста Виктория Маринова ”, съобщи той.

 

Председателят на Европарламента Антонио Таяни също реагира в обществените мрежи.  „ Поздравяваме българските управляващи за бързината и точността на следствието, което направи допустимо арестуването на килъра нa Виктория Маринова, чийто претекст не е обвързван с работата ѝ като публицист ”, означи той.

 

Председателят на парламентарната група на Европейската национална партия Манфред Вебер също реагира в „ Туитър ”. „ Горещо поздравявам предварителните резултати от следствието на убийството на Виктория Маринова. Българските управляващи действаха бързо и дейно ”, написа той.

 

Междувременно Европейската федерация на публицистите разгласи, че идната седмица провежда в Брюксел бдение в памет на убитите европейски публицисти. 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР